Kunstzinnige begeleiding

In deze video over kunstzinnige begeleiding vertelt Anita wat dat inhoudt.

Flexibel en betrokken

Zorgmed biedt verschillende vormen van hulpverlening. Een bijzondere, effectieve vorm is onze kunstzinnige begeleidingLees hieronder meer wat dat inhoudt. Bekijk ook de video en lees het blog van een deelneemster.  

Zorgmed Kantoor
Carmelitessenstraat 4
Postbus 8596
5605 KN Eindhoven
M info@zorgmed.nl
T 040-2517830
F 040-2573043

De kunstzinnige begeleiding biedt creatieve activiteiten aan. Binnen deze activiteiten staat voorop dat men zich als mens gezien en gekend voelt. Het dagelijks ‘moeten’, prestige en prestatie, mag wegvallen. Ieders eigenheid en individuele kwaliteiten vormen het uitgangspunt.

Het kunstzinnig bezig zijn betekent dat je bezig bent met jezelf, je eigen proces, je eigen levensweg. In het kunstzinnige druk je jezelf uit, maak je jezelf kenbaar, zichtbaar. Het kunstzinnige kan in je dagelijkse zijn, een ondersteunende en eigenwaarde bevorderende betekenis krijgen. Het verbreedt je horizon.

Voor wie?
Heb je voor kortere of langere duur begeleiding nodig in je veranderde levenssituatie? Ben je op zoek naar een zinvolle invulling van je tijd, een activiteit waarmee je in je gevoel van eigenwaarde gesterkt wordt?
Val je in de geldende maatschappelijke structuren veelal buiten de boot?

Leeftijd, ziekte en/of handicap zijn geen belemmering voor het ontplooien van je creativiteit.

Wat wordt er geboden?
Er is ruimte voor een gesprek, voor het vertellen van verhalen en het samen kijken naar kunst. Het ritme van de seizoenen vormt een rode draad in onze activiteiten. Op dinsdag of woensdag ben je welkom in onze kleinschalige opvang en kun je in een kleine groep onder deskundige begeleiding genieten van tekenen, schilderen of boetseren. Diverse teken- en schildertechnieken met pastelkrijt, potloden en aquarelverf worden aangeboden. We sluiten aan bij jouw wensen en mogelijkheden. Kunstzinnige ervaring is niet nodig.

Waar?
In het wijkgebouw FAB28.
Fabritiuslaan 28 te Eindhoven

Wanneer?
Elke dinsdag van 09:30 uur tot 12:30 uur en van 13:30-16:30 uur.
En elke woensdag van 09:30 uur tot 12:30 uur.

Groepje van 4 personen en 1 professioneel begeleider.

Om in aanmerking te komen voor deze begeleiding heb je een indicatie van een verwijzer nodig. Zorgmed helpt u graag bij het aanvragen van een WLZ of WMO-indicatie.

Interesse?
Kom vrijblijvend langs om kennis te maken op de Fabritiuslaan 28 in Eindhoven. Mail naar info@zorgmed.nl of bel 040 - 251 7830 voor meer info of een afspraak te maken. De koffie staat klaar.  

Waarom kiezen voor Zorgmed?

  • Niets moet, veel mag
  • Veilige, afsluitbare locatie
  • Flexibel, klein team met professionele begeleiding
  • Opvang bij psychiatrische problematiek, geheugenverlies en lichamelijke problemen
  • HKZ – kwaliteitscertificaat
  • Hoge cliënttevredenheid: CQ-index 8,7

Kosten
Heeft u een indicatie van uw gemeente op basis van de Wet Maatschappelijke Opvang (WMO), dan betaalt u een eigen bijdrage. Zie www.hetcak.nl of neem contact op met uw gemeente voor meer informatie.

Heeft u een indicatie voor de Wet Langdurige Zorg (WLZ), betaalt u een eigen bijdrage. Zie www.CIZ.nl voor meer informatie over de indicatie, zie www.hetcak.nl voor uw eigen bijdrage. Graag adviseren wij u over de mogelijkheden en kosten van het Persoonsgebonden Budget (PGB). Als u zorg inkoopt bij Zorgmed kunt u kiezen voor advies en ondersteuning bij de ingewikkelde administratie rondom het PGB.

Facebook

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Zorgmed. Er is een pagina van Zorgmed Thuiszorg en Zorgmed Kraamzorg.

Facebook

Zorgpraet

Elke drie maanden verschijnt ons 'huisblad' de Zorgpraet. Voor de laatste uitgave van de Zorgpraet klik hieronder.

Laatste uitgave

Werken en leren

Zorgmed groeit. Kijk hier voor de actuele vacatures en de opleidingsmogelijkheden zoals stages, BOL- en BBL-plaatsen.


Meer informatie