Kraamzorg

Kwalitatief goede zorg

We doen er alles aan om jou een onvergetelijke kraamtijd te geven.

Kraamzorg van Zorgmed is als een warme deken. Wij werken in kleine teams en omdat we niet alleen kraamzorg bieden, maar ook andere vormen van thuiszorg, hebben we de kennis in huis om flexibel en snel de beste kraamzorg op maat te bieden. Je bent in vertrouwde handen.

Zorgmed hecht veel waarde aan kwalitatief goede zorg. Wij komen in je gezin op een van de mooiste momenten in je leven. Dit willen we onvergetelijk maken door zoveel mogelijk een vaste kraamverzorgende in te zetten en je te helpen een goede start voor jou, je baby en je gezin te maken. Ook als de situatie om extra hulp vraagt, kun je op ons rekenen.

Wij zijn werkzaam in Eindhoven, Helmond en alle omliggende gemeenten.

Waarom kiezen voor Zorgmed?

  • Flexibel, klein team.
  • Gespecialiseerde zorg voor gezinnen die extra aandacht nodig hebben (denk aan autisme).
  • Communicatie in het Nederlands en Engels.
  • Periodieke voorlichtingsavonden over borstvoeding door lactatiekundige.
  • Al onze kraamverzorgende zijn geregistreerd bij het kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ) en in het bezit van een erkend diploma.
  • Al onze kraamverzorgenden hebben kennis van borstvoeding, Dunstan babytaal, EHBO en acute verloskunde.
  • Zorgmed is HKZ-gecertificeerd en voldoet hiermee aan vooral vastgestelde kwaliteitsnormen voor cliëntgericht werken en het bieden van veilige zorg.

Kosten

Kraamzorg is noodzakelijke zorg en wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Je betaalt geen eigen risico, wel een eigen bijdrage van € 4,40 per uur kraamzorg (per 1-1-2020 wordt dit € 4,50). Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden deze eigen bijdragen en bieden de mogelijkheid om meer kraamzorguren in te zetten. Neem contact op met je zorgverzekeraar als je je vergoeding exact wilt weten. Wij werken samen met alle zorgverzekeraars in Nederland.

Bekijk de mogelijkheden

Kraamzorg van Zorgmed

Kraamzorg van Zorgmed betekent liefde, warmte en betrokkenheid. Wij helpen je graag op één van de mooiste momenten in je leven. Hopelijk mogen we je snel verwelkomen.

Gespecialiseerde kraamzorg

Ben je zwanger in een speciale situatie vanwege psychische klachten, meerlingen of een andere cultuur? Wij bieden gespecialiseerde ondersteuning om er samen een mooie kraamtijd van te maken.

Uitzetlijst en benodigdheden

Wij zorgen dat je goed voorbereid bent op de komst van jullie baby. Daarom hebben we een lijst gemaakt met de spullen die je voor, tijdens en na je kraamweek nodig hebt. Zo heb je alles in huis voor een fijne kraamtijd.

Borstvoeding

Borstvoeding is goed voor je kindje. Moedermelk bevat allerlei belangrijke voedings- en afweerstoffen voor je baby. Als je ervoor kiest om borstvoeding te geven, staan we voor je klaar.

Samenwerking

Samen sta je sterker en daarom werken wij nauw samen met andere zorgprofessionals in ons werkgebied. Zo zorgen we ervoor dat we jou en je baby zo goed mogelijk kunnen helpen.

Ouders Vertellen

Wij kunnen je alles over onze kraamzorg vertellen, maar onze gezinnen kunnen dat nog veel beter. Zij hebben ervaren wat fijne en vertrouwde kraamzorg van Zorgmed betekent.