Borstvoeding

Borstvoeding is goed voor je kindje. Moedermelk bevat allerlei belangrijke voedings- en afweerstoffen voor je baby. Als je ervoor kiest om borstvoeding te geven, zijn wij er om je te helpen en te ondersteunen.

Het is heel persoonlijk of je je baby straks borstvoeding of flesvoeding geeft. Elke moeder, elke kindje en elke situatie is uniek. Wij helpen je graag op weg en geven informatie over zowel borst-als flesvoeding.  Onze kraamverzorgende zijn hier goed in getraind. Daarnaast hebben we een goede samenwerking met de lactatiekundige.

Het is verstandig om je keuze te maken op basis van objectieve informatie. Laat je liever niet teveel leiden door persoonlijke ervaringen van vriendinnen, de buurvrouw, je moeder of je zus. Elke situatie is anders en zo ook die van jou.

 

Hieronder lees je een aantal veelgestelde vragen over zowel borst- als flesvoeding.

Lees meer over borstvoeding

Borstvoedingsproblemen

Wij geven tips en adviezen op het moment dat het geven van borstvoeding niet vanzelf gaat. 

Cursusavonden

Tijdens onze cursusavonden geven wij extra uitleg, informatie en tips over borstvoeding. Je bent van harte welkom. Wij hebben de data voor je op een rijtje gezet.

Lactatiekundige

Soms ervaar je problemen bij het geven van borstvoeding. Onze lactatiekundige kan je helpen. Zij geeft je persoonlijke hulp bij alles wat met borstvoeding te maken heeft.

Flesvoeding

Soms is het beter om je kindje flesvoeding te geven. Misschien heb je daar allerlei vragen over. Wij beantwoorden al die vragen voor je. Een aantal veelgestelde vragen vind je hieronder.

BEKIJK OOK

Kraamzorg van Zorgmed

Kraamzorg van Zorgmed betekent liefde, warmte en betrokkenheid. Wij helpen je graag op één van de mooiste momenten in je leven. Hopelijk mogen we je snel verwelkomen.

Gespecialiseerde kraamzorg

Ben je zwanger in een speciale situatie vanwege psychische klachten, meerlingen of een andere cultuur? Wij bieden gespecialiseerde ondersteuning om er samen een mooie kraamtijd van te maken.

Uitzetlijst en benodigdheden

Wij zorgen dat je goed voorbereid bent op de komst van jullie baby. Daarom hebben we een lijst gemaakt met de spullen die je voor, tijdens en na je kraamweek nodig hebt. Zo heb je alles in huis voor een fijne kraamtijd.

Borstvoeding

Borstvoeding is goed voor je kindje. Moedermelk bevat allerlei belangrijke voedings- en afweerstoffen voor je baby. Als je ervoor kiest om borstvoeding te geven, staan we voor je klaar.

Samenwerking

Samen sta je sterker en daarom werken wij nauw samen met andere zorgprofessionals in ons werkgebied. Zo zorgen we ervoor dat we jou en je baby zo goed mogelijk kunnen helpen.

Ouders Vertellen

Wij kunnen je alles over onze kraamzorg vertellen, maar onze gezinnen kunnen dat nog veel beter. Zij hebben ervaren wat fijne en vertrouwde kraamzorg van Zorgmed betekent.