Dunstan babytaal

Je baby huilt. Wat nu? Onze kraamverzorgenden hebben kennis van Dunstan babytaal. Zij leren jou het gehuil van je baby herkennen.

De manier waarop je baby je iets laat weten, is door te huilen. Maar niet alle huilgeluiden betekenen hetzelfde. Priscilla Dunstan ontdekte bij haar zoontje dat hij met vijf verschillende huilgeluiden iets anders probeerde duidelijk te maken. In later onderzoek is inderdaad gebleken dat kinderen op vijf manieren huilen.

Onze kraamverzorgenden zijn hierin geschoold en kunnen jou helpen om ze alle vijf te herkennen. Zo krijg je inzicht in wat je pasgeborene nodig heeft. Priscilla Dunstan ontdekte de volgende vijf geluiden:

  • Neh: je baby heeft honger.
  • Owh: je baby is moe.
  • Eair: je baby heeft last van darmkrampjes.
  • Heh: je baby voelt zich oncomfortabel. Meestal vanwege een volle luier, maar ook te koud of te warm of een ongemakkelijke houding zijn oorzaken.
  • Eh: je baby moet een boertje laten.

Lees meer over gespecialiseerde kraamzorg

Autisme

Ben je zwanger en is er sprake van autisme bij jou of in je gezin? Wij kunnen je gespecialiseerde ondersteuning bieden.

Mensen met psychische klachten

Ben je zwanger en heb jij of een ander gezinslid psychische klachten? Wij kunnen je gespecialiseerde ondersteuning bieden.

Meerlingen

Eén baby is vaak spannend, maar een meerling al helemaal. Wij zetten net dat stapje extra om te zorgen dat je kraamtijd ook met een meerling rustig en fijn verloopt.

Andere culturen

Heb je vanuit jouw cultuur bepaalde waarden, normen of gewoontes die in jouw kraamtijd belangrijk zijn? Dan gaan we samen met jou in gesprek om zo veel mogelijk aan je wensen te voldoen.

Natuurlijke kraamzorg

Natuurlijke kraamzorg is zorg met natuurlijke middelen. Wij hebben een geschoolde kraamverzorgende die alles weet van natuurlijke kraamzorg. Lees hieronder wat dat inhoudt.