Natuurlijke kraamzorg

Natuurlijke kraamzorg is zorg met natuurlijke middelen. Wij hebben een geschoolde kraamverzorgende die alles weet van natuurlijke kraamzorg. Lees hieronder wat dat inhoudt.

Wij geven graag de kraamzorg die het beste bij jou en je gezin past. In sommige gevallen is dat natuurlijke kraamzorg. Deze vorm van kraamzorg is geworteld in de antroposofische menskunde. De samenhang tussen lichaam, ziel en geest staat centraal.

In de praktijk wordt bij natuurlijke kraamzorg veel gewerkt met warmte, omhulling, ritmes en voeding. Verder worden veel natuurlijke producten gebruikt, zoals biologische voeding, uitwasbare luiers en kamille. Wij hebben een natuurlijke kraamverzorgende in dienst die hier speciaal voor geschoold is. Ze heeft extra kennis en technieken om rust en veiligheid voor de baby te verzorgen.

Natuurlijke kraamzorg is één van de vormen van kraamzorg die je kunt krijgen. Voor de verzekering en eventuele eigen bijdrage betaal je hetzelfde als bij reguliere kraamzorg.

Lees meer over gespecialiseerde kraamzorg

Autisme

Ben je zwanger en is er sprake van autisme bij jou of in je gezin? Wij kunnen je gespecialiseerde ondersteuning bieden.

Mensen met psychische klachten

Ben je zwanger en heb jij of een ander gezinslid psychische klachten? Wij kunnen je gespecialiseerde ondersteuning bieden.

Dunstan babytaal

Je baby huilt. Wat nu? Onze kraamverzorgenden hebben kennis van Dunstan babytaal. Zij leren jou het gehuil van je baby herkennen.

Meerlingen

Eén baby is vaak spannend, maar een meerling al helemaal. Wij zetten net dat stapje extra om te zorgen dat je kraamtijd ook met een meerling rustig en fijn verloopt.

Andere culturen

Heb je vanuit jouw cultuur bepaalde waarden, normen of gewoontes die in jouw kraamtijd belangrijk zijn? Dan gaan we samen met jou in gesprek om zo veel mogelijk aan je wensen te voldoen.