De kraamweek

In deze eerste, vaak spannende week staan wij voor je klaar.
We doen alles voor een fijne en ontspannen kraamweek. Wat je van die week kunt verwachten leggen we hieronder uit.

Je kraamweek is een mooie, maar spannende tijd. Wij staan in deze periode voor je klaar. Wat kun je precies van ons verwachten?

Wanneer komt de kraamverzorgende?

De kraamverzorgende komt in sommige gevallen assisteren tijdens de bevalling. Dit gebeurt altijd in overleg met de verloskundige. De kraamverzorgende komt sowieso vanaf het moment dat jij en je baby thuis zijn.
Vanaf de dag dat je kindje geboren is, krijg je acht dagen kraamzorg. Ook als jij en je kindje pas later naar huis gaan, krijg je vanaf de geboortedag acht dagen hulp. Mocht je langer in het ziekenhuis moeten blijven, kan de kraamzorg in overleg verlengd worden.

Wat doet de kraamverzorgende?

De belangrijkste taak van de kraamverzorgende is de zorg voor moeder en kind. Zo doet de kraamverzorgende allerlei controles bij jou en je kindje. Denk aan het controleren van temperatuur, hechtingen en baarmoederstand. Ook geeft ze je uitleg over alles wat je moet weten over de veiligheid, gezondheid en voeding van je kindje. Verder doet de kraamverzorgende ook licht huishoudelijk werk ten behoeven van de benodigde hygiëne die van belang is in de kraamweek. Moeder en kind staan tijdens de kraamweek op nummer één maar ook zeker voor de overige gezinsleden zoals partners en eventueel andere kinderen is aandacht.

Lees meer over Kraamzorg van Zorgmed

Waarom kiezen voor Zorgmed?

Goede en vertrouwde kraamzorg met de persoonlijke aandacht die je nodig hebt. Daar doen wij iedere dag ons best voor. Lees hieronder hoe we er samen met jou een onvergetelijke tijd van maken.

Aanmelden

Wil je fijne en vertrouwde kraamzorg? Wij staan voor je klaar op een van de mooiste momenten in je leven. Meld je direct online bij ons aan.

Kosten

Kraamzorg wordt vergoed vanuit je basisverzekering. Het kan wel zijn dat je een eigen bijdrage betaalt. Hieronder leggen we uit hoeveel uur kraamzorg je krijgt, wat vergoed wordt en hoeveel je eventueel zelf moet bekostigen.

Intakegesprek

Rond de dertigste week van je zwangerschap komen wij bij je langs voor een intakegesprek. In zo’n gesprek vertellen we alles wat je moet weten en alles wat je kunt verwachten over je kraamtijd.

De bevalling

Iedere bevalling is uniek en daar spelen onze kraamverzorgenden op in. Hieronder vertellen wij je alles over de bevalling en wat wij daarin voor je kunnen betekenen.