Kosten

Kraamzorg wordt vergoed vanuit je basisverzekering. Het kan wel zijn dat je een eigen bijdrage betaalt. Hieronder leggen we uit hoeveel uur kraamzorg je krijgt, wat vergoed wordt en hoeveel je eventueel zelf moet bekostigen.

Ieder kraambed heeft recht op 49 uur kraamzorg verdeeld over acht dagen. Dit aantal uren geldt voor moeders die borstvoeding geven. Als je flesvoeding geeft of bij een ander gezin inwoont, gaat er per dag een halfuur tot anderhalf uur kraamzorg af tot een minimum van 37 uur over 8 dagen.

Indien je een dag en nacht in het ziekenhuis verblijft gaan er ook uren en dagen van dit totaal af. Je hebt deze dagen de zorg dan ontvangen van het ziekenhuis.

Daarnaast kun je zelf kiezen om minder uren kraamzorg te ontvangen. Het minimum daarbij is altijd drie uur per dag, want dat is nodig om de controles bij jou en je baby goed te kunnen uitvoeren. Ook uitbreiding van het aantal uren en dagen kraamzorg is mogelijk tot een maximum van tachtig uur in tien dagen. Dit kan alleen bij bijzonderheden in het kraambed en wordt altijd besloten in overleg met de verloskundige.

Kraamzorg is in Nederland noodzakelijke zorg en wordt daarom vergoed vanuit het basispakket. Afhankelijk van je verzekering is het mogelijk dat je een eigen bijdrage moet betalen. Die komt sinds 1 januari 2020 neer op 4,50 euro per uur. Wij leggen je bovenstaande ook nog uit tijdens het intakegesprek. Wil je jouw vragen liever direct stellen, dan kan dat via telefoonnummer 040-2517830.

Lees meer over Kraamzorg van Zorgmed

Waarom kiezen voor Zorgmed?

Goede en vertrouwde kraamzorg met de persoonlijke aandacht die je nodig hebt. Daar doen wij iedere dag ons best voor. Lees hieronder hoe we er samen met jou een onvergetelijke tijd van maken.

Aanmelden

Wil je fijne en vertrouwde kraamzorg? Wij staan voor je klaar op een van de mooiste momenten in je leven. Meld je direct online bij ons aan.

Kosten

Kraamzorg wordt vergoed vanuit je basisverzekering. Het kan wel zijn dat je een eigen bijdrage betaalt. Hieronder leggen we uit hoeveel uur kraamzorg je krijgt, wat vergoed wordt en hoeveel je eventueel zelf moet bekostigen.

Intakegesprek

Rond de dertigste week van je zwangerschap komen wij bij je langs voor een intakegesprek. In zo’n gesprek vertellen we alles wat je moet weten en alles wat je kunt verwachten over je kraamtijd.

De bevalling

Iedere bevalling is uniek en daar spelen onze kraamverzorgenden op in. Hieronder vertellen wij je alles over de bevalling en wat wij daarin voor je kunnen betekenen.

De Kraamweek

In deze eerste, vaak spannende week staan wij voor je klaar. We doen alles voor een fijne en ontspannen kraamweek. Wat je van die week kunt verwachten leggen we hieronder uit.