kraampakket

Je krijgt een kraampakket van je zorgverzekeraar als je aanvullend verzekerd bent. In andere gevallen kun je ook zelf een pakket aanvragen.

Als je aanvullend verzekerd bent, krijg je soms van jouw zorgverzekeraar een kraampakket. Daarin zitten allerlei producten voor je bevalling en kraamweek. In zo’n pakket zitten bijvoorbeeld kraammatrassen, onderleggers, gaaskompressen en kraamverband. Als je geen kraampakket van je zorgverzekeraar ontvang, kan je er zelf eentje aanvragen. Dat kan bij de apotheek, bij je zorgverzekeraar of via Duxxie. De kosten van een kraampakket liggen tussen de 25 en 30 euro.

Lees meer over uitzetlijst en benodigdheden

Uitzetlijst Nederlands

Het is fijn om goed voorbereid te zijn op de komst van je baby. Daarom hebben we een complete lijst gemaakt met wat je nodig hebt.

Uitzetlijst Engels

It is good to be prepared for the arrival of your baby, that is why we have created a list of all the things you might need.

Uitzetlijst meerling

Ben je zwanger van een meerling? Ook hiervoor hebben wij een complete uitzetlijst gemaakt. Zo ben je goed voorbereid op de komst van je baby’s.

Hulpmiddelen

Er zijn een aantal hulpmiddelen om jouw kraamtijd nog prettiger te laten verlopen. Wij vertellen je graag wat je nodig hebt en waar je dat kunt krijgen.